top of page
  • Yazarın fotoğrafıHasan Mert Bozdoğan

AIKIKAI HOMBU DOJO ve CİVARI HAKKINDA - 6


Hombu Dojo ve Civarında Savaş Sanatları Ekipman Alışverişi;


Hombu Dojo’ya kadar gelmişken kendine Savaş Sanatları malzemeleri satın almak isteyenler için kesinlikle önereceğim adres; Hombu Dojo’ya yaklaşık 20-25 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan Iwata Shokai Co. mağazası. (Mağaza; Higashi-Shinjuku istasyonun ilerisinde bulunan Shin-Okubo metro istasyonuna yaklaşık 5-6 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor. Hombu Dojo’dan bu mağazaya dilerseniz metro yoluyla da ulaşabilirsiniz).

Yerel Iwata Shokai Co. Aikido Malzemeleri Mağazası

Bu mağazada bulbileceğiniz ürünler; değişik kalınlıklardaki Aikido kıyafetleri, değişik kumaşlardan üretilen hakama çeşitleri, Aikido yazılı emici kumaştan üretilen el havluları, değişik modellerde Aikido kıyafet çantaları, Aikido kıyafetlerinizi sarabileceğiniz Aikido kanji yazılı kıyafet heybeleri, geleneksel Japon terlikleri, bokken ve jo çeşitleri, bokken ve jo’nuzu koyabileceğiniz kumaş kılıflar, değişik kalınlıklarda Aikido siyah kuşakları, Aikikai Hombu Dojo t-shirtleridir. Iwata Co.’nun ürünleri son derece kaliteli. Mağazanın yönetiminden sorumlu olan değerli Tomoyuki Shokai San son derece güleryüzlü bir kişi. Ailenin şu anda işi yönetmekten sorumlu olan üyesi olan ve oldukça akıcı bir İngilizceye sahip olan Tomoyuki San size yardımcı olacaktır. Iwata Co. özellikle hakamalar konusunda kişiye özel tasarım ve üretim yaptığından, bedeninize uygun hakama bulmak konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ben beden konusundaki şansımdan dolayı stok beden modellerinden hakamalar alabildim. Yine kalacağımız gün sayısı bir haftanın üzerinde olduğundan hakamalarım ve kemerime Japonca olarak ismimi yazdırabilme şansını da elde ettim. Süresi kısıtlı olanlar için, bu firma dünya çapında ürün gönderimi yapıyor ve Türkiye’ye de ürün yolluyor.


Eğer kendinize bu Iwata Shokai Co. firmasından hakama almak isterseniz tavsiyem; ziyaretiniz öncesinde firma ile mailleşerek ürün siparişini vermeniz olacaktır. Bu sayede olası uluslararası nakliye bedellerini ve Türkiye vergilendirmelerini ödemeksizin Iwata Co. marka hakamanızı elden teslim alabilirsiniz. Hombu Dojo’da Antrenman yapan Aikidoka’ların büyük çoğunluğunda Iwata Co. firmasının Aikido kıyafetlerini ve hakamaları görüyor olacaksınız. Hombu Dojo’da satılmakta olan; Aikido kıyafetleri, Aikikai Hombu Dojo t-shirtleri, bokken ve jo’lar ile Aikido yazılı yüz havluları da yine Iwata Co. firmasının üretimleridir. İlgilenenler ve ziyaret etmek isteyenler için Iwata Shokai Co.’nun açık adresi; 2-chome-1-14 Hyakunincho, Shinjuku city, Tokyo-to 169-0073 Japonya’dır.

Çok bilinir bir Japon Savaş Sanatları malzeme üreticisi olan Tozando firmasının da Tokyo’da bir bayisi bulunmaktadır. Biz Tozando firmasının Tokyo mağazasını ziyaret etmedik. Ancak Tozando’nun Kyoto mağazalarından belirli ürünleri aldık. Ürünlerin genel olarak fiyatları Iwata Shokai Co.’dan yüksekti. Yine de Tozando firmasının Tokyo mağazasını ziyaret etmek isteyenler için Tozando’nun internet sitesinden ulaştığım mağaza adresi; Ichigaya Honmura-cho 2-11, Sotobori Sky Building 5F, Tokyo-to 162-0845 Japonya’dır. Biz bunlar dışında Savaş Sanatları malzemeleri ve ürünleri satan yerel bir mağazaya ne yazık ki Tokyo’da denk gelemedik.

Yazılı materyal ve kitap arayanlar için; Aikikai Hombu Dojo’nun önbürosunun hemen karşı tarafında yer alan teşhir vitrininde pek çok kitap bulunuyor. Bu kitaplar; O’Sensei Morihei Ushiba, O’Sensei’n oğlu Kisshomaru Ueshiba ve O’Sensei’n torunu (Doshu) Moriteru Ueshiba tarafından kaleme alınmış eserler. Ancak ne yazık ki İngilizce olarak basılmış tüm Aikido eserlerinin baskıları bittiğinden dolayı, bu kitapların satışları yapılamıyor. Japonca olarak yayımlanmış Aikido eserlerinin pek çoğunun ise satışları devam etmekte. Tokyo, Kyoto ve Osaka’da bulunduğumuz süreler zarfında denk gelerek heyecanla ziyaret ettiğim yerel ve büyük kitapçıların tümünde de ne yazık ki Savaş Sanatları ve/veya Aikido kitaplarına ulaşamadım. Aikido ve Savaş Sanatları alanındaki yazılı eser alımlarınızı Japonya’dan yapabilmeniz ne yazık ki pek te mümkün olmayacaktır.


92 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page